NaslovnicaKategorije nagradnih igaraOstaloLažne nagradne igre lipanj 2022 - priopćenja Konzuma i HP-a

Lažne nagradne igre lipanj 2022 – priopćenja Konzuma i HP-a

Priopćenje Konzuma od 20.6.2022

Na lažnoj Facebook stranici Konzum_Hrvatska., oglašava se lažna nagradna igra u kojoj se posjetiteljima tvrdi da će, ako odgovore točno na pitanje, osvojiti poklon kartice u vrijednosti od 750 do 5.000 kuna.

Objavi je napisano
“Danas dijelimo poklon kartice u vrijednosti od 750-5000 kn onima koji mogu točno pogoditi broj koji nije (555). Poklon kartice se mogu koristiti samo jednom po osobi”

Priopćenje Konzuma prenosimo ispod:

Na Facebooku je otvorena lažna Facebook stranica koja bez dopuštenja koristi Konzum logo, fotografije te širi lažne informacije.

Dragi kupci, ovim putem vas obavještavamo da je na Facebooku otvorena lažna Facebook stranica koja bez dopuštenja koristi Konzum logo, fotografije te širi lažne informacije.

Ista Facebook stranica promovira lažnu nagradnu igru. Konzum nije organizator te nagradne igre te vas pozivamo da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima i da ovu informaciju podijelite s prijateljima. 

Jedinu službenu Facebook stranicu možete pratiti na ovom linku: https://www.facebook.com/Konzum

Priopćenje Hrvatske pošte od 21.6.2022

Na društvenim mrežama Instagram i Facebook širi se nova vrsta lažne nagradne igre, odnosno humanitarne akcije u kojoj se prevaranti predstavljaju kao Hrvatska pošta.

Lažne poruke, obavijesti i nagradne igre mogu se relativno jednostavno prepoznati po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici.

Pokušaj prijevare u komunikaciji vezanoj uz internetske oglasnike također se može prepoznati po sljedećim pokazateljima: broj s kojeg vam se javila osoba nije registriran u Hrvatskoj, a poruke koje vam osoba šalje prepune su gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. No, najveću sumnju svakako treba pobuditi ako vam osoba pošalje poveznicu i traži vas da unesete podatke s bankovne kartice.

Primjeri lažne humanitarne akcije:

Za sve najnovije nagradne igre klikni OVDJE

Za sve najnovije nagradne igre klikni OVDJE